» » Google робить мобільну версію сайту обов'язковою

Google робить мобільну версію сайту обов'язковою


Google робить мобільну версію сайту обов'язковою


Корпорація Google ще в березні чесно попередила, що дає веб-майстрам, контент-маркетологам та UI/UX-фахівцям термін до 21 квітня, щоб запустити повноцінні мобільні версії своїх сайтів і блогів.

Що це означає?
З пошукової видачі приберуть проекти, контент яких (відображення, верстка, дизайн та вміст) не відповідають вимогам для коректного і зручного прочитання на смартфонах та планшетах.

Крім того, у видачу почнуть «підмішувати» більше релевантних мобільних додатків. А значить, у довгостроковій перспективі крім мобільної верстки непогано було б розжитися нативним мобільним додаткам для основних платформ. Не дуже радісна новина для тих, хто волів раніше використовувати одну версію сайту на всі випадки життя.

Як перевірити, чи відповідає ваш сайт новим вимогам Google?
Для цього в Ґуґла є спеціальний інструмент, знаходиться він на сторінці:
https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/
Там все просто: вводите в поле адресу вашого сайту і клацаєте кнопку [АНАЛІЗУВАТИ]. Все решта зробить дбайливий робот Google.

Що далі?
Якщо в результаті перевірки ви побачите повідомлення про те, що сайт відповідає новим вимогам Ґуґла щодо підтримки мобільних платформ - можете зітхнути спокійно.

Якщо ж, сторінка покаже результат про те, що ваш сайт вимогам не відповідає і було б доцільно мати мобільну версію сайту - пишіть нам. Ми обов'язково допоможемо.
  • Є запитання до прочитаного?

     Якщо у Вас виникли запитання щодо створення, дизайну чи просування сайту,
    Вам потрібні додаткові консультації, — зв'яжіться з нами та отримайте відповіді
    на всі Ваші запитання.

    Наша контактна інформація
  • Бажаєте замовити розробку сайту?

     Якщо Ви вже уявляєте, яким повинен бути Ваш сайт, його зовнішній вигляд та функціонал, — заповніть запит на розробку сайту, вказавши свої контактні дані і ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня.

    Заповніть запит на розробку сайту