» » » Як зробити сайт зручнішим? На що звертають увагу відвідувачі сайту

Як зробити сайт зручнішим? На що звертають увагу відвідувачі сайту

Боротьба за увагу споживачів в інтернеті загострюється. Якщо власники сайтів не хочуть відставати від конкурентів і випереджати їх, вони повинні стежити за новими тенденціями та дослідженнями в області веб-дизайну та поведінки користувачів.

Як зробити сайт зручнішим? На що звертають увагу відвідувачі сайту

Недостатньо лише створити сайт з гарним зовнішнім виглядом в дусі останніх модних тенденцій. Сайт повинен притягувати до себе людей знову і знову, надовго утримуючи їх на своїх сторінках. Добитися цього неможливо без аналізу поведінки його відвідувачів та створення позитивного досвіду взаємодії.

Айтрекінг — один з методів збору даних про поведінку людей на сайті. За допомогою спеціального пристрою — айтрекера — відслідковуються рухи очей людини, яка переглядає сайт. В результаті дослідник отримує інформацію про те, в якій послідовності людина вивчає різні елементи дизайну сайту, яким приділяє більше уваги, а яким менше. Аналіз цих даних допомагає зрозуміти, як зробити сайт максимально зручним для людей та як правильно розставити акценти в дизайні для управління увагою відвідувачів.

Фахівці digital-агентства Single Grain та сервісу для створення теплокарт сайтів Crazy Egg підготували інфографіку про айтрекінг з результатами досліджень та корисними порадами по оптимізації дизайну сайту.

Під інфографікою викладено головні цифри та поради з оптимізації дизайну сайту.

Клацніть на зображення для збільшення:
Як зробити сайт зручнішим? На що звертають увагу відвідувачі сайту

У інфографіці йдеться про те, що більшість користувачів демонструють F- та E-подібну модель перегляду сайту. Тут також показано, що 80% відвідувачів витрачають 80% часу перебування на сайті на перегляд верхньої частини сторінок або тієї частини, яку можна бачити без прокрутки вниз. Цікаво, що 69% часу відвідувачі дивляться на ліву частину сторінки.

Спочатку увагу привертають великі зображення, а права частина сторінки зазвичай є «сліпою зоною». При сприйнятті тексту на сайті також помічена цікава особливість: грамотні та освічені люди більш уважно переглядають текст, а малограмотні швидко ковзають по ньому очима.

Логотипи, розміщені вгорі сайту зліва, запам'ятовуються краще. Розташування найбільш важливих кнопок або посилань поруч одна коло одної значно покращує досвід взаємодії та прискорює виконання завдань на сайті.

Цілі хорошого веб-дизайну: можливість швидкої взаємодії з сайтом, прозора навігація, задоволення відвідувачів та бажання знову повертатися на сайт.

В останній частині інфографіки наводяться цінні поради з розробки дизайну сайту:

— розміщуйте логотип зліва; рекламний банер вгорі не повинен відволікати від логотипу;
— розміщуйте важливий контент в лівій частині веб-сторінок;
— навігацію бажано розташовувати вгорі або ліворуч;
— враховуйте F- та E-моделі перегляду контенту відвідувачами при проектуванні дизайну;
— включайте найважливішу інформацію в перші 2-3 абзаци на сторінці;
— не розташовуйте на сторінці занадто багато тексту.

  

Дивіться також:

  • Тренди веб-дизайну 2016
  • Що таке SMO та SMM?
  • Пошукове просування сайту
  • Сайт, створений на основі даних аналізу
  • Свій контент сайту

  • Коментарі:

    comments powered by Disqus