» » » Сайт чи група в соцмережі: що вибрати?

Сайт чи група в соцмережі: що вибрати?

Сайт чи група в соцмережі: що вибрати?


Деякі підприємці вважають, що для розвитку бізнесу можна обмежитися лише групою в мережі Фейсбук і не створювати власний сайт.
Чи так це? Давайте розбиратися.


Переваги сайту перед групою


1. Наявність сайту - це престижно і викликає довіру. Його адресу можна вказати на візитках, листівках, плакатах і взагалі в рекламі будь-якого виду. Згадка ж групи в соцмережі в якості основного каналу комунікації скаже потенційному клієнту, що перед ним починаюча компанія або фахівець-початківець.

2. Поріг входу для створення групи в соцмережі відсутній як такий, отже, конкуренція там є ще вищою, ніж серед сайтів. Крім того, якщо ваш продукт / послуга такі ж, як у конкурентів, то і групи будуть ідентичними.

3. На сайті набагато більше інструментів для аналізу відвідувачів. Встановивши Google Analytics, ви зможете дізнатися все про своїх відвідувачів (скільки часу перебували на сайті, що шукали, які товари / послуги їх зацікавили), налаштовувати цілі і стежити за конверсією.

4. Не вся цільова аудиторія вашого бізнесу є в тій чи іншій соцмережі. Просувати групу офлайн або в звичайному пошуку значно складніше. Сайт же дозволяє охопити всіх. Ви можете займатися SEO, запускати контекстну рекламу, розміщувати ролики на YouTube, пости в популярних блогах і т.д. Точкою, куди стікається трафік, завжди є сайт.

5. Соцмережі, на відміну від сайту, не мають способів збільшення продажів. Ви не зможете встановити туди сервіс зворотного дзвінка, онлайн-консультант і т.д.

6. На сайті можна розмістити набагато більше інформації про товари / послуги та більш чітко її структурувати.


Переваги групи перед сайтом


1. Повна відсутність витрат. Не потрібно реєструвати домен, оплачувати хостинг і платити розробнику сайту.

2. Більше можливостей для отримання перших клієнтів: запрошення друзів і друзів друзів. Присутня вірусна складова при поширенні інформації. Якщо контент дійсно цікавий, число підписників групи буде стрімко рости.

3. У групі зручно збирати відгуки, працювати зі зворотним зв'язком і негативом.

4. Незважаючи на те, що сьогодні сайт запустити можна за пару днів чи навіть годин, створити групу ще простіше.


Висновки


1. Сьогодні для успішного розвитку бізнесу важливо мати власний сайт як основний майданчик і додаткові канали для просування, до яких відносяться групи в соцмережах.

2. Сайт - це перш за все засіб продажів, а група - канал для зв'язку і комунікації з аудиторією, який дозволяє бути ближче до клієнтів в зручному для них середовищі.

Автор: Денис Імшенецький


Якщо Ви вже уявляєте, яким повинен бути Ваш сайт, його зовнішній вигляд та функціонал, — заповніть запит на розробку сайту, вказавши свої контактні дані і ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня.
  

Дивіться також:

  • Як зробити сайт зручнішим? На що звертають увагу відвідувачі сайту
  • Пошукове просування сайту
  • Свій контент сайту
  • Керування репутацією в мережі (SERM)
  • Інша функціональність системи:

  • Коментарі:

    comments powered by Disqus