» » » Як Кузьма підтримав домен .УКР

Як Кузьма підтримав домен .УКР

Як Кузьма підтримав домен .УКР


Є в нашій країні така привілегія як національний кириличний домен, а саме – можливість писати імена сайтів рідною мовою. На початку існування про цей домен .укр знало не так багато людей, бо навіть держоргани не дуже вже про те й казали. З’явилося завдання про нього розказати та розказати так, щоб почула вся країна. Тоді pr-менеджер Людмила, що працювала над pr-кампанією того діла, вирішила звернутись до Кузьми з проханням прийняти участь в акції на підтримку національного домену.

Пропозиція включала фотосесію та відео-звіт. Цікаво, що до цього знайомі вони не були, та вже при першій телефонній розмові Кузьма відповів, що для своєї країни такі речі робить безкоштовно. Далі все закрутилося як ніхто не міг собі і уявити – почався великий тренінг для усієї команди, що над тим проектом працювала.

Як Кузьма підтримав домен .УКР


Щоб зробити фото, потрібно було розробити макети для друку на футболках. І як стало відомо вже на початку, без концепції що буде затверджена Андрієм діла не буде. День і ніч майстри малювали та пропонували макети. Та нічого з запропонованого Андрія не влаштовувало. І вже на початку третього місяця співпраці, коли він знову сказав «ні», почало здаватися що вся та затія нічим добрим не закінчиться. Нічого Людмилі вже не залишилось, окрім як запитати: «Ми зробимо, та скажіть як треба?».

Після цього Андрій зателефонував дизайнеру Наталії Вовк, з якою працює не перший рік, та вже через пару годин прислав готовий макет. Сама фотосесія відбулася наприкінці 2014-го, за декілька днів до нового року. Для того був запрошений вже досвідчений фотограф Ігор Терік. Взагалі, на студії Андрія чекала ціла команда фахівців, серед яких і гример, послуги якого Андрій проігнорував, сказавши що «то всьо для дівчаток». Він просто скинув куртку, передягнув футболку і пройшов на знімальний майданчик. Ну а як проходила сама зйомка, ви можете побачити на відео.



P.S. Після того, навесні 2015-го проект підтримали Олег Скрипка та гурт ТНМК. Та хочеться зауважити, що нічого з того б не вийшло, коли б Кузьма першим не сказав «так». Тільки завдяки його участі організатор акції (УМІЦ - Український Мережевий Інформаційний Центр) зміг розповісти, що саме пропонується та для чого все це потрібно – Кузьма не тільки показав приклад, він сформулював основний тезис, який і розкриває суть національного домену і сьогодні: «Я – українець, мій сайт в домені .УКР».
  

Дивіться також:

  • CSS в сучасному вебі
  • Вибір доменного імені
  • Керування репутацією в мережі (SERM)
  • Дизайн сайту
  • Маркетинговий аналіз для нового сайту

  • Коментарі:

    comments powered by Disqus