» » » Джефф Гордон знову до смерті перелякав пасажира

Джефф Гордон знову до смерті перелякав пасажира

В березні минулого року компанія Pepsi зняла ролик за участю професійного автогонщика Джеффа Гордона, який влаштував екстремальний тест-драйв для відвідувача автосалону, який нібито нічого не підозрює.

Джефф Гордон знову до смерті перелякав пасажира

Проект цікавий, по-перше, самим підходом до зйомки прихованою камерою, який називається «соціальним експериментом». По-друге, нетривіальним використанням відомих особистостей. По-третє, в ньому вдалося домогтися органічної ролі бренду як «спонсора» яскравого життя. Соціальний експеримент націлено на отримання справжніх емоцій, коли споживач не захищається від рекламної комунікації через банальне незнання, що його знімають і він є частиною вистави. Це театральний прийом, який вже підтверджував свою ефективність. Він дозволяє отримати більшу кількість переглядів, залучення і вірусності.



Наступний ролик цієї епопеї з'явився на YouTube майже через рік після першого. Цікавою є історія його появи. Після першого ролика вийшло журналістське розслідування, яке доводить, що ролик підроблений, а відвідувач — підставний. Однак, матеріал не завадив відеороботі набрати мільйони переглядів і заодно наштовхнув креативну команду на нове рішення: розіграти самого автора розслідування. На цей раз Гордон, загримований під таксиста, підібрав журналіста біля готелю, а потім зробив вигляд, що тікає від поліції.



Це іміджева реклама, яка вибудовує зв'язок між споживачем, територією бренду та продуктом. Вона не впливає на продажі, а підносить продукт як «натхненник». Зазвичай для споживача зв'язок між двома роликами не є очевидним і конверсія тих, хто подивився обидва відео та пов'язав зміст з конкретним брендом, прямує до нуля. Однак, у цьому випадку обидва відео працюють як разом, так і окремо.

У роликах Pepsi MAX є емоції, режисура, головний герой та очевидний бренд. Такі роботи не хочеться критикувати.

Джерело: hopesandfears.com

  

Дивіться також:

  • Еволюція лого. Якими раніше були логотипи відомих брендів
  • Як Кузьма підтримав домен .УКР
  • Чеченці теж знімають соціальну рекламу (відео)
  • Pepsi показала, як виглядає ланцюгова реакція
  • Реклама з Ван Даммом принесла Volvo $170 мільйонів

  • Коментарі:

    comments powered by Disqus