» » Чому співпраця з SEO-відділом важлива від початку роботи над сайтом?

Чому співпраця з SEO-відділом важлива від початку роботи над сайтом?


Чому співпраця з SEO-відділом важлива від початку роботи над сайтом?


Часи SЕО, яке могло просунути будь-який ГС в ТОП видачі, давно закінчилися. Сьогодні це складний комплекс, щільно взаємопов'язаний з іншими напрямками розвитку вашого бізнесу - маркетинговою стратегією, PR та рекламою, соцмережами, аналітикою внутрішніх факторів, поведінкою людини на сайті, юзабіліті, психології та ін.

Створювати якісний ресурс, який не тільки буде спонукувати відвідувача перетворитися в лід, але і високо ранжуватися у видачі, потрібно спільно, з огляду на велику кількість чинників - від кольору фону дизайну, до структури і кількості вузькотематичних сторінок.

Щоб не влипнути в неприємну ситуацію, скористайтеся коротким планом збірки або переробки ресурсу.


10 кроків взаємодії з SEO-відділом



1. Складіть семантичне ядро


Обов'язкова стадія. Ретельно продумайте тематику вашого сайту і основні вузькотематичні напрямки. Виберіть найбільш пріоритетні з них для досягнення окупності проекту. Якщо ви не підготуєте семантичне ядро ​​заздалегідь, то ризикуєте в майбутньому наштовхнутися на проблему нестачі релевантних і тематичних сторінок на вашому ресурсі.

2. Визначте і узгодьте структуру сайту


Структура сайту складається виходячи з семантичного ядра. Тільки при такому підході ви зможете створити всі посадочні сторінки для правильної оптимізації та успішного просування сайту. Для кожного кластера повинна існувати своя релевантна сторінка. Якщо ви попередньо не погодите структуру, то при просуванні натрапите на повне нерозуміння з боку SEO і проблеми з пошуковими системами. Структурований сайт - це 30% успіху.

3. Технічні рекомендації по сайту - потрібно врахувати перед складанням


Обов'язково прислухайтеся до рекомендацій SEO-фахівця. Якщо вам кажуть, що не можна використовувати flash - не впроваджуйте його, як би вам цього не хотілося. А якщо рекомендують заздалегідь подбати про розмір зображень або особливості програмного коду меню і окремих елементів - значить, так і зробіть. Звичайно, ви можете поступити по-своєму, але тоді будьте готові до того, що роботу доведеться переробляти.

4. Дизайн проекту - обговорити з SEO


Дуже багато залежить від зв'язки дизайн-юзабіліті. Ретельно продумайте всі елементи і деталі, узгодьте їх з дизайнером і SEO-спеціалістом. У майбутньому, це допоможе вам уникнути нервування по додатковій верстці і домогтися кращої конверсії та поведінкових факторів.

5. Обов'язково зробіть адаптивну верстку або створіть мобільну версію сайту


Якщо ви цього не зробите, то заздалегідь програєте конкурентам кілька значущих позицій. Думаю, ви розумієте чому.

6. Поетапна збірка - комунікація з SEO-відділом


При збиранні сайту часто з'ясовується, що деякі рекомендації важко застосувати через особливості двигунця та ін. Не забувайте, що потрібно перевіряти і виявляти всі недоліки, від виникаючих дублів сторінок до битих іконок. Грамотний фахівець при поетапному аналізі створюваного ресурсу зможе не тільки виділити першочергові помилки, але і підказати варіанти для поліпшення.

7. Підготовка контенту


Заздалегідь готуйте контент на опубліковані сторінки. Віддавайте його SEO-фахівцю на перевірку і внесення правок. Краще і набагато швидше, якщо він буде спілкуватися з копірайтером безпосередньо. Я зараз говорю не про створення жорстких SEO-текстів. Якісний контент теж оптимізується під пошукові системи, а підготовлений релевантний текст швидше дає позиції у видачі.

8. Розміщення на сайті


Перевірте і оптимізуйте весь контент. Фахівець допоможе вам з розміткою і входженнями. Для зображень обов'язково потрібно прописати необхідні атрибути, налаштувати посилання-банери і т.д.

9. Оптимізація готового ресурсу


Набагато гірше, якщо новий сайт індексується сирим і неоптимізованим. Чекати позицій доведеться трохи довше, роботу потрібно виконати подвійну, а пошукові системи будуть в курсі, що у сайта не все добре. Перевірте його через аналізатори та Вебмастер. Налаштуйте маркери і підказки, залийте туди свої тексти. Як правило, на цьому етапі спливають нові сюрпризи.

10. Просування


Ваш ресурс готовий. Приступайте до просування. Сподіваюся, ви вже проаналізували конкурентів і підготували план :)
У цій статті я не ставив перед собою мету сформувати чек-лист зі створення або перенесення сайту. Я хотів донести до вас, що робота в зв'язці з SEO-фахівцями обов'язкова і необхідна, якщо ви плануєте рости і досягати добрих результатів.

За матеріалами: seonews
  • Є запитання до прочитаного?

     Якщо у Вас виникли запитання щодо створення, дизайну чи просування сайту,
    Вам потрібні додаткові консультації, — зв'яжіться з нами та отримайте відповіді
    на всі Ваші запитання.

    Наша контактна інформація
  • Бажаєте замовити розробку сайту?

     Якщо Ви вже уявляєте, яким повинен бути Ваш сайт, його зовнішній вигляд та функціонал, — заповніть запит на розробку сайту, вказавши свої контактні дані і ми зв'яжемося з Вами протягом робочого дня.

    Заповніть запит на розробку сайту